Celozrnné potraviny mají vyšší obsah vlákniny, vitaminů i minerálních látek, které se koncentrují právě v obalových vrstvách zrna. U bílé mouky a výrobků z ní se tyto vrstvy odstraňují kvůli lepším technologickým vlastnostem. Chuť celozrnných potravin je trochu odlišná, ale když si na ni člověk zvykne, tak ocení nespočet benefitů, které tyto výrobky mají – vyšší sytivost, úprava trávení a vyšší celková nutriční hodnota.
Vyzkoušejte celozrnné těstoviny. Za mě jsou nejlepší (a nejlevnější) z DM.
Kupte si celozrnný kuskus.
Zjistěte, kde nejblíž seženete celozrnný chléb.
Kupte si žitný chléb.
Pořiďte si domů celozrnnou špaldovou a ječnou mouku.
Jezte ovesné vločky.
Přijdete celozrnnou mouku do těsta na koláč.
Připravte si palačinky z ječné mouky.
Přidejte do palačinek ovesné vločky.
Zahusťte omáčku celozrnnou moukou.
Vyzkoušejte celozrnnou rýži.
Já se přiznám, že ne všechny obiloviny kupuji celozrnné, třeba těstoviny mi víc chutnají obyč, ale tak koupila jsem si teď v DM celozrnné špagety. Kuskus kupuji jedině celozrnný, pečivo celozrnné nebo žitné, mouku doma snad ani nemám bílou. Jen ta rýže mi vůbec nejede, ale zkusím si ji koupit zas a vyzkoušet nějaký nový recept.