K této roládě mě kdysi inspirovala klientka, která má ráda mák a podobnou roládu zkoušela doma a úplně se nevyvedla. Slíbila jsem, že přijdu na to, jak jí udělat dobře a jak jsem slíbila, tak jsem učinila! Roláda je vhodná jako svačina i do redukčních jídelníčků.
Ingredience na těsto
- 4 vejce
- 1 banán
- Kůra z 1 citronu
- Špetka soli – na sníh se špetkou soli,
- žoutky smíchat s 1 banánem, kůrou z 1 citronu
- 50 g celozrnné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Ingredience na krém
- 250 g jemného tvarohu s 2,5 % tuku
- 50 g mletého máku
- 50 g rybízového džemu (bez přidaného cukru zn. Relax)
- 20 g čekankového sirupu
Postup
Bílky oddělte od žloutků. Žloutky smíchejte s rozmačkaným banánem, z bílků a špetku soli vytvořte sníh. Do sněhu pomalu vmíchejte žloutky s banánem. Navrstvěte na pečící papír do rovnoměrné plochy a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů 15 minut. Po upečení těsto i s papírem (nebo utěrkou) opatrně srolujte a nechte vychladnout. Vytvořte krém ze všech ingrediencí – pokud bude příliš hutný, můžete ho doředit mlékem. Těsto rozbalte, rovnoměrně navrstvěte krém, znovu zarolujte a nehte ztuhnout v lednici.