Na pomazánku potřebujete:
200 g vařené cizrny
200 g vařené a oloupané červené řepy
120 g smetanového sýra (Philadelphia, Gervais, Lučina…)
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1-2 stroužky česneku
1 lžíce tahini nebo sezamových semínek
šťáva z citronu, sůl, pepř, chilli
Postup:
Uvařenou řepu nakrájejte na menší kusy a společně s cizrnou a olivovým olejem, tahini a česnekem rozmixujte (já osobně nemixovala do hladka, protože mi vyhovuje sem tam kousnout do kousíčku řepy či cizrny). Přimíchejte smetanový sýr a dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem a chilli. Podávejte s krekry, ovesnými sušenkami (já si práci zjednodušila skvělými ovesnými sušenkami Walkers – Highland Oatcakes), jako pomazánku k pečivu, jako dip k zelenině nebo klidně do těstovinového salátu či špaget 🙂
Hodnoty na 30 g hotové pomazánky:
232 kJ
2 g Bílkovin
4,2 g Sacharidů
3,4 g Tuku
1, g Vlákniny