Po vzoru fashion a beauty blogerek jsme se rozhodly na závěr každého měsíce udělat menší zrekapitulování oblíbené kosmetiky oblíbeného jídla, receptů a podniků a rovnou k tomu natočit i video. Nemusí jít o nové objevy, ale jednoduše o to, na čem jsme si celý měsíc nejradši a nejvíc pochutnávaly a kde. 🙂 Začínáme tedy květnem!
Avokádo – Hit poslední doby, alespoň na Instagramu. Avokádo si nejradši dávám na chleba místo pomazánky, protože mi tak nejen nejvíc chutná, ale je i zdravé a hodí se do jídelníčku v rámci boje proti přejídání se bílkovinami. 😀 A pokud s ním nahradíte třeba máslo, tak skvělým způsobem omezíte živočišné tuky. Navíc mi přijde, že kvalita dovážených avokád se v některých obdobích opravdu zlepšuje.
Uzené šproty – Nic moc zdravého, ale mám pro ně trochu slabost. Po dlouhé době jsem je měla, když jsem si je dovezla z Lotyšska, kde jsou velice typickým jídlem. Od té doby je úplně miluji, ale jedna plechovka mi vydrží třeba 14 dnů, protože dvě až tři rybky na den mi bohatě stačí. V takové míře se hodí i do zdravého jídelníčku, kde by se to s nimi kvůli vysokému obsahu soli a tuku z nálevu nemělo přehánět.
Nepřišla jsem na nic jiného, než na zmíněné soba nudle. Jsou vážně tak dobré! Nejradši je mám asi lehce pálivé třeba s krevetami nebo lososem.
Tvarohový koláč z pečené kaše – Tento koláč jsem pekla už asi pětkrát a vždy jsem ho zvládla sníst celý sama. Jednak proto, že je fakt výborný a také proto, že v jeho složení je jedině trochu cukru, jinak vůbec nic nezdravého, takže z jeho pojídání nemusí mít člověk vůbec žádné výčitky. Navíc se dá i dost obměňovat – místo rýžové krupičky už jsem zkoušela dát do těsta pohankovou mouku, do tvarohu přimíchat mandlovou drť z výroby „mléka“ nebo kokos a věřím, že i s jiným ovocem by byl skvělý. Prostě takový univerzální zdravý koláč, recept TADY.