Na 3-4 porce:
1 střední máslová dýně
2 mrkve
1 cibule
2-3 stroužky česneku
200ml kokosového mléka
zeleninový vývar
sůl, pepř, kari
2-3 lžíce oleje z vlašských ořechů (olivový, dýňový…)
Postup:
Dýni zbavte slupky a semínek, nakrájejte na kostičky a vložte do zapékací misky vyložené pečícím papírem. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli a stroužky česneku. Osolte (můžete i víc, dýně je dost sladká), opepřete, přidejte trochu kari (zhruba 2-3 lžičky) a důkladně promíchejte se 3 lžícemi oleje. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C zhruba na 15 minut.
Upečenou směs přesypte do hrnce, zalijte cca 500 ml vývaru a krátce povařte. Poté do hladka rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte kokosové mléko a znovu krátce prohřejte. Podávat můžete ozdobené vlašskými ořechy a opraženými slunečnicovými nebo dýňovými semínky.
Hodnoty na 1 porci:
1000 kJ
2,6 g Bílkovin
26 g Sacharidů
17 g Tuku