Pátek 13.3.
V pátek jsem musela vstávat v půl páté, protože mě čekala ranní směna v práci. I přes brzké vstávání jsem si ale připravila pořádnou snídani, kvůli které jsem si ještě přivstala, protože jak neustále říkám, bez snídaně bych nebyla schopná ani vyjít z domu, natož ještě pracovat :).
4:30 90 g ovesných vloček, dvě lžičky holandského kakaa, 10 g goji, 20 g arašídového másla, 50g jablka (2189 kJ)
8:30 80 g pohankového chleba s vlašskými ořechy, 50g uzeného tofu (1246 kJ)
12:00 sendvič: 120 g pšenično-žitného chleba, jogurtová pomazánka s pažitkou, 1 vejce, rajče, okurka, rukola, červená cibule, 10g mandlí, řeřicha, medovo-hořčičný dresink (2136 kJ)
14:30 70g sypaného musli, 100g hollandie, jablko, 10 g pekanových ořechů (1760 kJ)
18:00 250 g brambor, 200 g dušené mrkve, 6 g řepkového oleje, 50 g vepřové panenky (1586 kJ)
20:00 ovocný salát (jablko, jahody, hroznové víno, pomeranč) (997 kJ)
Celkem: 9914 kJ, 86 g Bílkovin, 328 g Sacharidů, 70 g Tuku
Sobota 14.4.
V sobotu jsme byly pozvané na setkání blogerů, které pořádala inciativa Vím, co jím. Více o setkání tady. Vše jsem řešila stejně jako už popsala Verča ve svém článku s jídelníčky. Kozího sýra do předkrmu jsem si dala polovinu, než bylo v receptu, masa jsem snědla asi 2/3 a naopak si přidala víc polenty a tiramisu jsem si udělala menší porci. I tak mi vyšlo bílkovin víc, než by mělo (cca 1,5 g/kg), ale stalo se to poprvé za celou výzvu, věřím, že naposled a navíc kvůli poměrně mimořádné události. Kdybych neměla možnost účastnit se takové akce, určitě bych si to ohlídala. Jinak mi hodnoty vyšly celkem pěkně. Musím ale uznat, že stejně jako Verča, poprvé za výzvu jsem vyloženě bažila po sacharidech a prakticky hned po příchodu domů jsem si dala pořádnou porci musli 🙂 Asi to bylo dané tím, že oběd byl trochu „roztahaný“ a porce sacharidů v něm byla menší, než jsem zvyklá.
8:00 80 g ovesných vloček, 100 ml polotučného mléka, 5 g holandského kakaa, 12 g rozinek, 20 g arašídového másla (2115 kJ)
09:30 chléb žitný 80 g (803 kJ)
12:00 černá čočka s kořenovou zeleninou a kozím sýrem ( 40 g čočka, 5 g olivový olej, 5 g ořechy, 15 g kozí sýr, kořenová zelenina, 2 g cukr) (1088 kJ)
13:30 flank steak 80 g, polenta 90 g, 10 g olivový olej, 40 g kapusta, 3 g cukr (2405 kJ)
14:00 4 piškoty, 18 g ricotta, 8 g šlehačka, 3 g cukr, 1 g amaretto (402 g)
16:00 70 g sypaného musli, 150 g jablko (1350 kJ)
18:00 90 g rýže, 150 g vařené brokolice, 5 g řepkového oleje (1992 kJ)
Neděle 15.5.