Na 1 porci potřebujeme:
110 g semolinových těstovin (např. Panzani, ale mohou být i celozrnné nebo špaldové)
20 g nivy
20 g eidamu
40 g zakysané smetany
100 g špenátu
1 stroužek česneku
sůl, pepř
Dáme vařit těstoviny a mezitím připravujeme omáčku.
Na pánvi ohřejeme špenát, nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř.
Přidáme nastrouhané sýry a smetanu a zamícháme.
Těstoviny polijeme omáčkou a podáváme.
Tento pokrm je vhodný jako oběd a po nepatrném snížení porce jako večeře. K večeři podáváme 80 g těstovin, 15 g nivy, 15 g eidamu a 30 g smetany. Počítáno pro ženu 30 let, 165 cm a 60 kg, která pravidelně lehce sportuje a udržuje váhu. Pro vysoký obsah bílkovin zařadíme druhé hlavní jídlo zeleninové. Jídlo je vhodné do udržovacího a přibíracího jídelníčku, nemějte však strach, důležitá je skladba celého dne, takže tomu, kdo chce přibrat, doporučuji ještě dezert :).
Hodnoty na 1 porci:
– 25 g bílkovin
– 89 g sacharidů
– 16 g tuku
– 2,3 g vlákniny
– 2513 kJ