Když jsem přemýšlela, na jaký způsob chobotnici připravit, samozřejmě mě hned napadlo ji jednoduše ogrilovat, pokapat citrónem a voilá. Návodů jak ugrilovat chobotnici je ale plný internet, tak jsem se rozhodla zkusit něco více netradičního. Quiche se osvědčil a doma se po něm okamžitě zaprášilo. Navíc ho mělo šanci ochutnat více lidí, narozdíl od pouhé grilované chobotnice, která by velikostí stačila tak pro dva 🙂
Na těsto:
100 g hladké mouky
80 g špaldové celozrnné mouky
100 g másla
1 žloutek
špetka soli
5 lžic vody
Na náplň:
1 chobotnice (cca 300 g )
2 velká rajčata
1 kelímek (200 g) smetany 15% nebo 33% tuku (já použila půl a půl)
3 vejce
1/2 bílé cibule
stroužek česneku
lžíce řepkového oleje
Postup:
Nejdřív si připravte těsto. Mouku s máslem, žloutkem, solí a trochou vody důkladně propracujte prsty , lehce drobivé těsto zabalte do folie a dejte na hodinku odležet. Pak přichází řada na chobotnici, což je asi nejtěžší, ale zároveň nejzábavnější část receptu, Pokud máte chobotnici mraženou, tak s ní zřejmě už není potřeba dělat nic jiného, než rozmrazit. Pokud je čerstvá, je potřeba jí očistit. Já jsem postupovala podle tohoto videa:
Hodnoty na 1/10 quiche:
1 051kJ
9 g Bílkovin
16 g Sacharidů
16 g Tuku
Za ryby a mořské plody děkujeme firmě Rybárny Praha