Musaka je taková variace na lasagne. Vyzkoušejte náš odlehčený recept! Jedná se o množství na 4 – 6 porcí podle hladu.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 1 cuketa (200 g)
- 2 cibule 200 g)
- 3 lžíce oleje (30 ml)
- 500 g mletého kuřecího masa
- 400 ml mléka
- 2 lžíce mouky (20 g)
- sůl
- petržel
Postup
Brambory i cuketu nakrájejte na tenké plátky. Postupně na sebe vrstvíme plátky brambor a cukety, každou vrstvu proložíme lžící oleje, solí a petrželkou. Dáme péct na 200°C do trouby na 30 minut. Mezitím na oleji orestujeme dvě cibule, přidáme maso, společně opečeme, můžeme lehce dosolit a přidáme 5 lžic bešamelu, který si připravíme lehkým opražením mouky, ke které pomalu přiléváme mléko a mícháme do zhoustnutí. Pekáč vyndáme z trouby, navrstvíme maso, bešamel a strouhaný sýr a ještě dopečeme dalších 20 minut.
Na video s postupem se můžete podívat *zde*