Klasické sladké recepty obsahují často velké množství cukru a tuku. To se dá snadno snížit klidně až o polovinu. Důležité je ale zachovat objem hmoty. Ale jak na to? Do těsta stačí přidat jako “plnidlo” nastrouhané ovoce nebo zeleninu. Já jsem tentokrát zvolila mrkev. Mrkvová buchta, se skvěle hodí na svačinu, ale i na snídani. Pro komplexnost ji stačí doplnit nějakým mléčným výrobkem
Ingredience
- 250g pšeničná celozrnná mouka
- 220 ml mléko
- 130g mrkev
- 80g cukr
- 70 ml řepkový olej
- lžička skořice
- 1 pytlíček kypřicí prášek
Postup
Nejdříve si najemno nastrouhejte mrkev. V misce ji smíchejte s moukou, cukrem, olejem, mlékem a nakonec přidejte kypřicí prášek. Pomocí ručního mixéru vypracujte těsto. Nalijte těsto do formy vyložené pečicím papírem. pečte 35 minut na 180°C.