Ingredience
- 2/3 vanilkového lusku
- 70 g cukru
- 50 g másla
- 4 vejce
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
- 6 lžic čekankového sirupu (Grizly)
- 1 balení Philadelphia protein
- 40 g pistácií (Grizly)
- 400 g jahod
Postup
- Nožem vyberte 1/3 vanilkového lusku. Poté přidejte cukr a máslo a vařečkou je utřete.
- Přidejte 4 vejce a matchu a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Ve vedlejší míse smíchejte mouku a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva.
- Polovinu mouky přimíchejte k těstu.
- Přidejte kefír, promíchejte, přidejte zbytek mouky a opět důkladně promíchejte.
- Přidejte 4 lžíce čekankového sirupu a promíchejte. Vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a/nebo vysypané moukou.
- Pečte 35 minut na 170 °C, před vytažením zkontrolujte na špejli, zda je koláč propečený.
- Mezitím si připravte krém. Vyberte 1/3 vanilkového lusku a smíchejte ho s Philadelphií protein. Ta je použita proto, že obsahuje pouze 2,5 % tuku.
- Přidejte 2 lžíce čekankového sirupu, promíchejte a nechte v lednici vychladit.
- V mixéru lehce nasekejte pistácie.
- Polovinu jahod nakrájejte na plátky. Zbytek použijte na ozdobu vcelku.
- Po vytažení z trouby nechte koláč vychladnout. Poté ho rozkrojte napůl a vnitřek namažte krémem a vyskládejte jahody.
- Vršek dortu potřete krémem a posypte pistáciemi. Ozdobte zbylými jahodami.