Jíst ryby dvakrát týdně je jedno z 13 hlavních výživových doporučení. Rybí maso se v mnohém liší od masa ostatních zvířat a jeho konzumace je skvělou prevencí onemocnění srdečně-cévního systému. Kdo se rozhodně ozdravit svůj jídelníček, většinou dbá na dostatek ovoce a zeleniny, nějaké ty luštěniny, ale kdo může s čistým svědomím říct, že jí ryby dvakrát týdně? Myslím, že v České republice moc takových lidí nenajdeme.
Rozhodly jsme se tedy, že naše další výzva bude zaměřená pouze na dostatečnou konzumaci ryb. Dvakrát týdně můžete čekat nový recept, který bude sloužit jako inspirace, protože rybích receptů na českých webech moc není. A protože náš projekt podpořila firma Rybárny Praha, můžete se těšit i na rozhovory s rybářem, pár tipů, jak poznat kvalitní a čerstvou rybu v obchodě a přehled druhů, které jsou běžně k sehnání, včetně našich dojmů z nich. Samozřejmostí pak bude článek s vysvětlením, proč jsou ryby vlastně zdravé a čím si zasloužily tak významné místo mezi výživovými doporučeními.
Výzva tedy spočívá v častějším zařazení rybích pokrmů do jídelníčku, ideálně dvakrát týdně. Se svými výtvory se můžete chlubit na instagramu pod #jezteryby. A my doufáme, že vám zachutnají!