Taky milujete smetanové sýrové omáčky?
Pokud chcete jídelníček trochu odlehčit, vyzkoušejte tuto méně tučnou variantu. Chuťově je téměř k nerozeznání od originálu a výsledek je opravdu lahodný!
Ingredience na 3 porce
- 500 g gnocchi
- 200 g cottage
- 200 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 60 g strouhaný parmezán
- 20 g strouhaná niva
- 10 g řepkový olej
- sůl
- pepř
Postup
V osolené vodě uvařte gnocchi dle návodu. Na mírném plameni restujte zhruba 10 minut na lžíci oleje cibuli a česnek. Přidejte špenát a nechejte pod pokličkou, dokud se špenát úplně nerozmrazí, přibližně 7 minut. Přidejte cottage, sůl a pepř, nivu, parmezán, promíchejte a nechejte 5 min prohřát pod pokličkou. Do hotové omáčky přidejte uvařené gnocchi.
Hodnoty na 1 porci:
2065 kJ
25 g bílkovin
59 g sacharidů
16 g tuku